Activiteiten

Activiteiten binnen:
De kinderen mogen over het algemeen zelfstandig spelen. Hierdoor komt het voor dat de kinderen met verschillende activiteiten bezig zijn. Activiteiten die binnen gedaan worden zijn onder andere:
puzzelen                        knutselen                       bouwen
kleuren                           verkleden                       met de poppen spelen
liedjes zingen               voorlezen                       rollenspellen

Activiteiten buiten:
Buiten activiteiten worden altijd met de gehele groep gedaan. Bij deze activiteiten wordt gedacht aan de jongere en oudere kinderen. Buiten doen wij onder andere de volgende activiteiten:
speeltuin                        wandelen                                     naar de bossen
fietsen                             zwemmen (in eigen tuin)       stoepkrijten
voetballen                      waterspelen

Thema’s
Ik probeer met de kinderen zoveel mogelijk in thema’s te werken. Denk hierbij aan de seizoenen, feestdagen zoals: vader- en moederdag, Carnaval, Pasen, Kerst, Sinterklaas enz. maar ook thema’s zoals proeven, ontdekken, groeien, enz.

Uitstapjes:
Als het weer het toelaat gaan wij zoveel mogelijk naar buiten. De uitstapjes die we maken bijvoorbeeld een speeltuin, het bos, de kinderboerderij etc.

De kinderen worden in veilige autostoeltjes vervoerd, het kan voorkomen dat ouder(s) die zelf een autostoeltje bezitten deze zelf een keer mee moeten brengen, dit wordt dan op tijd aan de ouder(s) doorgeven. Kinderen mogen alleen vervoerd worden als de ouder(s) hier toestemming voor hebben gegeven via het formulier vervoersverklaring.

De auto is verzekerd voor ongevallen en inzittende.

 

Advertenties